DefiSign Pocket Plus AED

  • 31 248 kr

DefiSign Pocket Plus AED är en kompakt och halvautomatisk hjärtstartare med funktioner för både dig som är oerfaren och dig som är erfaren

Artikelnummer: 599
Dela

DefiSign Pocket Plus AED är en kompakt och halvautomatisk hjärtstartare med funktioner för både dig som är oerfaren och dig som är erfaren av att hantera hjärtstartare. LCD-displayen anpassas automatiskt till omgivningen och vägleder dig genom HLR-processen tillsammans med tydliga röstinstruktioner. EKG-displayen, som finns som tillval, gör att denna hjärtstartare även är ett alternativ för dig inom sjukvården. DefiSign Pocket Plus AED finns även i en helautomatisk version.

  • Tillverkare: Schiller 
  • Halvautomatisk
  • Medelhög damm och vattentålighet (IP44)

Framtagen av Schiller, DefiSign Pocket Plus AED innehåller den senaste tekniken och kan användas av vem som helst. Tack vare hjärtstartarens lilla och kompakta design så kan den enkelt tas med i den medföljande väskan och förvaras i trånga utrymmen. LCD-displayen är i färg och visar bilder samtidigt som röstinstruktionerna hjälper dig att utföra hjärt- och lungräddning. Dessutom utför hjärtstartaren regelbundna, automatiska självtester för att säkerställa funktionsduglighet.

För dig som är oerfaren

DefiSign Pocket Plus AED är tillräckligt kompakt och lätt för att enkelt få plats i en ryggsäck. Det gör att du alltid kan ha den med dig där det normalt inte finns någon hjärtstartare, till exempel på vandringen, cykelturen eller på båten. Hjärtstartaren är designad för att hjälpa dig under en nödsituation. På hjärtstartaren finns en på-knapp, stöt-knapp och en LCD-skärm som är numrerade för att hjälpa dig steg för steg vid en nödsituation. Instruktionerna på LCD-displayen är alltid synliga då ljusstyrkan anpassas till omgivningen. På LCD-displayen kan du följa HLR-processen samtidigt som tydliga röstinstruktioner talar om för dig vad du ska göra. Det finns även en metronom som hjälper dig att hålla takten vid bröstkompressionerna. För att underlätta vid en nödsituation så är elektroderna föranslutna och om ett barn drabbas, behöver du bara trycka på en knapp för att ställa om hjärtstartaren till barnläge. Det betyder att inga särskilda barnelektroder behövs. Med detta är så många hinder som möjligt borttagna för att låta dig fokusera på nödsituationen. Under HLR hjälper hjärtstartaren dig med följande:

för att låta dig fokusera på nödsituationen. Under HLR hjälper hjärtstartaren dig med följande:

  • Ljudinstruktioner steg för steg

  • Bildinstruktioner på LCD-displayen

  • En metronom för att hålla takten vid bröstkompressioner

För dig som är erfaren

Storleken, LCD-displayen och EKG-displayen gör Defisign Pocket Plus AED till en mycket lämplig hjärtstartare för dig inom sjukvården. Hjärtstartaren har en kort uppladdningstid och en stöt kan levereras inom 16 sekunder. Dessutom ger EKG-displayen dig insikt i patientens hjärtrytm. Detta kan övervakas och spelas in under insatsen och för att laddas upp och granskas i ett senare skede. Lagrade filer kan överföras med USB och Bluetooth. Du kan också använda ett uppladdningsbart batteri för att säkerställa att du inte behöver byta batterier så ofta.

Batterier

DefiSign Pocket Plus AED har ett internt batteri som behövs bytas ut efter ca 6 år och två stycken externa batterier som behövs bytas efter ca 1.5 eller 2.5 år beroende på  om självtester utförs veckovis eller månadsvis.   

Barnläge

Om ett barn drabbas så behövs inga särskilda barnelektroder då hjärtstartaren kan ställas om till barnläge med ett knapptryck.

Självtest

Hjärtstartare utför regelbundna självtester för att säkerställa korrekt funktion. Den blinkade på/av-knappen indikerar hjärtstartarens status.