Om oss

milMED

Vi är det lilla företaget med den stora kunskapen. Vår grundidé är att alla kan rädda liv. Vår verksamhet vilar på 4 inriktningar:

1. Utbildningsverksamhet.

2. E-Handel.

3. Uthyrning

4. Sjukvårdsberedskap

Genom våra fantastiska instruktörer ger vi alla möjlighet att lära sig rädda liv. Genom vår kompetens kan vi målgruppsanpassa utbildningen så att den passar just Er. Både på grund och mer avancerad nivå. Vi kan med stolthet säga att vår kompetens är unik på marknaden. Vi tål att jämföras! Vi samarbetar även med andra aktörer vilket innebär att vi kan ordna exempelvis företagsevenemang eller event.

Våra produkter är noga utvalda och vi har en unik möjlighet att ge er stöd i hela köp processen. Vi tar ansvar för allt vi säljer och hjälper er gärna att anpassa utrustningen så att det passar just er.

Vår uthyrningsverksamhet passar både den enskilde såväl som företaget eller eventet. Här kan du hyra det mesta. Allt från stora tält till hjärtstartare.

Tack vare vår sjukvårdskompetens kan vi även erbjuda sjukvårdsberedskap. Både på stora och små evenemang. I det dolda eller väl synliga. Ni bestämmer!

Första hjälpen i friluftslivet anno 2019. En av de mest omfattande kurserna på marknaden

Vår historia:

Grundaren Erik Holm växte upp i Sätila i Marks kommun. Bor nu i Hyssna med fru och barn.

Utbildades till instruktör år 2000 och har sedan dess utbildat cirka 10 000 personer i livräddande första hjälpen. Drömmen om att starta ett eget företag tog fart och under 2014 startades den enskilda firman. Drömmen var att få bygga upp ett företag som har ett djup och bredd som saknas på marknaden. Där målgruppen både är personer som önskar grundläggande kunskaper men också de som önskar mer kvalificerade utbildningar. Genom att även ha e-handel med kvalitativa produkter, uthyrningsverksamhet samt sjukvårdsberedskap skapades också en bredd. Vår erfarenhet från ambulans och militärsjukvård gör att företaget har ett djup i sin kompetens som få andra företag har. Våra instruktörer har en unik kunskap som vi är oerhört stolta över! 

Då företaget visade sig ha verksamhet som efterfrågades på marknaden bytte vi bolagsform till aktiebolag. Det gör oss ännu mer konkurrenskraftiga på marknaden. Nu är vi redo för framtiden.

Erik Holm, VD och chefsinstruktör

Min vision är att skapa ett tryggare samhälle där människor vågar, vill och har kunskap nog att hjälpa någon i nöd.

Som ägare till Milmed och instruktör är jag stolt över att jag får sprida mina kunskaper i livräddande första hjälpen. Min erfarenhet i första hjälpen, akut och ambulanssjukvård samt mångåriga instruktörserfarenhet inom Röda Korset och Försvarsmakten skapar en god grund för lärande. Sammantaget ger det deltagarna kunskap, erfarenhet och mod att våga agera.

Fakta om företaget:

Företagets namn:
milMED Education AB

Grundat:
År 2014 i Hyssna

Företagsform:
Aktiebolag sedan 2020

Verksamhetsinriktning:
Utbildning i första hjälpen, akutsjukvård, krishantering, ledarskap och friluftsliv. Sjukvårdsberedskap (godkänd vårdgivare hos IVO). Försäljning och uthyrning av första hjälpen och friluftsutrustning.

Var finns vi?
Företaget är etablerat i Hyssna i Marks kommun. Mitt emellan Borås och Göteborg. Tack vare vårt stora instruktörsnätverk kan vi erbjuda utbildning i större delen av landet.

Antal utbildade:
Sedan 2014 har vi utbildat cirka 3000 personer i första hjälpen.