Little Baby QCPR

  • 2 699 kr

Little Baby QCPR innefattar den senaste tekniken för att lära sig hjärt- och lungräddning på spädbarn.


Artikelnummer: 9020001
Dela

Little Baby QCPR innefattar den senaste tekniken för att lära sig hjärt- och lungräddning på spädbarn. Genom den digitala QCPR tekniken får deltagarna direkt feedback huruvida de utför inblåsningar och bröstkompressioner korrekt. Använd gratis appen CPR instructor och köp till en skillguide som kopplas direkt in i dockan för att få feedback. Oftast är det drunkning eller kvävning som orsakar hjärtstopp hos bebisar och det innebär att det är viktigt att veta hur du avlägsnar hinder från luftvägarna, i tillägg till hur du utför HLR korrekt. Även om du kan hjärt-och lungräddning på vuxna är tekniken något annorlunda på barn och bebisar. Little Baby QCPR är framtagen för att lära ut korrekt taknik, och vårt Little Baby QCPR 4-pack passar perfekt om du ska undervisa större grupper i HLR på spädbarn.

HLR-dockans kropp har en verklighetstrogen anatomi som återspeglar bebisens kropp och luftvägsfunktion. Det är viktiga egenskaper hos en HLR-docka eftersom det hjälper kursdeltagarna att lära sig rätt teknik. De får uppleva hur det ska kännas vid exempelvis bröstkompressioner, samt hur man tar ett korrekt grepp om näsa och haka för att utföra mun-mot-näsa-metoden och öppna luftvägarna.

HLR-räddning på spädbarn

Eftersom bebisar och små barn främst drabbas av hjärtstopp på grund av kvävning, då något fastnat i bebisens hals, är det viktigt att träna på att avlägsna föremål som blockerar luftvägarna. Det går inte göra med buktryck på samma sätt som du gör på en vuxen, istället används brösttryck, ryggslag eller inblåsningar.