Little Junior QCPR 4-Pack

  • 11 399 kr

Little Junior QCPR är en perfekt HLR-docka för att träna HLR på yngre barn.


Artikelnummer: 9017093
Dela

Little Junior QCPR är en perfekt HLR-docka för att träna HLR på yngre barn. Eftersom tekniken för hjärt- och lungräddning skiljer sig åt beroende på om den utförs på vuxna eller barn är det viktigt att träning ges på en docka med realistisk anatomi för att säkerställa korrekt teknik. Little Junior QCPR med återkopplingsteknik hjälper instruktörer att ge en korrekt återkoppling, vilket förbättrar inlärningen och även utförandet. Ju bättre tekniken sitter, desto snabbare, säkrare och med större självförtroende kan man ingripa i ett nödläge. Det är särskilt viktigt när det gäller barn, som är känsliga för syrebrist, och där det därför är viktigt att kunna agera snabbt.

Träna HLR för barn med Little Junior QCPR
Tekniken som används på barn varierar beroende på barnets ålder. Little Junior QCPR används för att träna på HLR för barn som är äldre än ett år och upp till åtta år. Det är en hållbar docka med lätt vikt, vilket gör den enkel att hantera. HLR-dockan har alla de funktioner som krävs för en effektiv inlärning av hjärt- och lungräddning samt en verklighetstrogen anatomi både vad gäller kropp och huvud.  

Återkoppling ger bättre slutresultat
Little Junior QCPR ger återkoppling i realtid på bröstkompressioner och ventilationer, vilket innebär att du direkt kan ge deltagarna tips på förbättringar. De får dessutom en rapport med totalpoäng efter utbildningen. Med denna teknik är det är möjligt att övervaka upp till sex kursdeltagare. En handhållen enhet används för att övervaka deltagarnas prestationer, såsom djupet på bröstkompressioner. Kursdeltagarna kan även kontrollera sina egna prestationer med hjälp av en app eller en ansluten SkillGuide-enhet (vilken kan köpas separat). Det korrekta kompressionsdjupet är normalt 5–6 cm men det är viktigt att lära sig känna vad som är korrekt djup eftersom det varierar beroende på individens bröstkorg. En kort kurs på cirka en timme är vad som behövs för att lära sig HLR. Med Little Junior QCPR får deltagarna detaljerad feedback som underlättar inlärningen ytterligare.