Pulversprinkler Automatisk 6kg

  • 2 950 kr

Pulversprinkler Automatisk 6kg - kostnadseffektivt och tillförlitligt brandskydd till mindre utrymmen.

Artikelnummer: 9026228
Dela

Pulversprinkler Automatisk 6kg - kostnadseffektivt och tillförlitligt brandskydd till mindre utrymmen. 

ulversprinkler är ett kostnadseffektivt och pålitligt brandskydd för små utrymmen eller som punktskydd. Den kan exempelvis användas i utrymmen som förvarar brandfarlig utrustning, i soprum, containrar eller också som skydd av vissa brandfarliga processer och maskiner inom industrin.

I jämförelse med konventionella sprinkler och släcksystem är det enkelt och kostnadseffektivt att installera en pulversprinkler då det inte krävs någon rördragning, anslutning eller strömmatning.  Sprinklerbehållaren är tillverkad i stål och fylld med pulver. Den förnicklade mässingsventilen är försedd med en manometer för övervakning av trycket i behållaren. Pulversprinklern är trycksatt med nitrogen till ett tryck av 15 bar och är PED-godkänd enligt tryckkärlsdirektivet.

Vid en brand värms glasbulben i ventilen upp och vid 68 grader exploderar bulben och ventilen öppnas. Sprinklern kan laddas om efter att den använts.

Pulver som släckmedel är väldigt mångsidigt och effektivt. Då det inte leder elektricitet kan pulvret användas för släckning av bränder i elektrisk utrustning, upp till 1000 volt. Det är även ett frostbeständigt släckmedel som klarar temperaturer från -30°C till +60°C.

Täcker en yta på 9 m2.

undefined

  • A-brand - Glödbrand, brand i porösa material som trä, papper och textil.
  • B-brand - brand i vätskor och oljor.
  • C-brand - Gasbrand


Takfäste ingår.

Specifikationer:
Volym: 12 kg
Diamater: 260mm
Höjd: 345 mm
Material: Stål
Vikt 10,2 kg
Tömningstid: 8 sek