SAM Pelvic sling II

  • 1 280 kr

SAM Sling har designerats med hjälp av kliniska tester så att det stöder bäckenet med precis rätt kraft, inte för hårt och inte för löst.


Artikelnummer: PS301-OD-EN
Dela

SAM Sling har designerats med hjälp av kliniska tester så att det stöder bäckenet med precis rätt kraft, inte för hårt och inte för löst.

Det patenterade Autostop-bältet stoppar spänningen när den korrekta kompressionskraften har uppnåtts. Detta är viktigt i stressfulla situationer då man annars kunde spänna stödbältet för fast. Läkare från olika håll i världen konstaterar att det är ytterst viktigt att stöda bäcken under den första ”kritiska timman” efter frakturen har hänt.

Bältet är kompakt och lätt att använda (endast 3 faser). Det går snabbt att sätta på bältet, i allmänhet tar det mindre än en minut. Standardstorlek passar för 98 procent av vuxenpopulationen. Bältet ger en tydlig feedback genom känsla och ljud vilket gör det lätt att sätta på bältet på ett korrekt sätt.

Sam Sling är hållbart och kan användas i extremt fuktiga och heta/kalla förhållanden. Hårda eller skarpa föremål kan inte heller skada bältet. Bältet tål röntgenstrålar och magnetisk resonanstomografi och är lätt att rengöra med hjälp av vanliga eller antimikrobiella rengöringsmedel.

Teknisk information:
CE-godkänt
ISO 13485:2003
NSN# 6515-01-509-6866
ASTM Standard F2428-04
Tillverkat i Förenta staterna